Om Inner Qi och Åsa

Jag heter Åsa Andersson och Inner Qi bygger på min vilja att ge hjälp till självhjälp, utifrån en förståelse av kropp och själ som en helhet. Jag baserar mina behandlingar på kunskaperna om det autonoma nervsystemet och hur vi kan jobba tillsammans med det för att finna vägar in i lugn och självläkning. Som verktyg använder jag bland annat EFT/Matrix-behandlingar, klargörande och utforskande samtal, medicinsk qigong enligt Biyunmetoden, kinesisk energimassage, koppning och kinesiska örter

Inner Qi har vuxit fram under många år. Den medicinska qigongen har funnits med mig sedan tidigt 2000-tal, då jag fick lära mig grundmetoden i samband med rehabiliteringen efter en utbrändhet.

Jag kom tillbaka till jobb och full aktivitet och qigongen följde mig hela tiden, även om jag kanske inte alltid tränade så aktivt.

I samband med en flytt 2016 hade jag återigen överansträngt mig. För att hitta nya krafter följde jag med på en av Biyunakademins hälsoresor till ön Hainan i södra Kina.

Det blev starten på ett intensivt utforskande av qigongen och dess möjligheter. Min nyfikenhet bara växte och jag började inse hur otroligt mycket det finns att lära av traditionell kinesisk medicin.

Jag har sedan dess utbildat mig till instruktör i flera qigongmetoder, lärt mig en form av kinesisk energimassage, gått grundkurs i behandling med värmekänslig moxa. Jag har också studerat kinesisk örtmedicin enligt Jing Fang under ledning av Suzanne Robidoux.

Jag är diplomerad livscoach (grund) och certifierad EFT-terapeut och går för närvarande en utbildning till samtalsterapeut.