Om Inner Qi och Åsa

Genom Inner Qi erbjuder jag – Åsa Andersson – kurser i medicinsk qigong enligt Biyunmetoden, kinesisk energimassage, coachande samtal, koppning och kinesiska örter

Inner Qi har vuxit fram under många år. Den medicinska qigongen har funnits med mig sedan tidigt 2000-tal, då jag fick lära mig grundmetoden i samband med rehabiliteringen efter en utbrändhet.

Jag kom tillbaka till jobb och full aktivitet och qigongen följde mig hela tiden, även om jag kanske inte alltid tränade så aktivt.

I samband med en flytt 2016 hade jag återigen överansträngt mig. För att hitta nya krafter följde jag med på en av Biyunakademins hälsoresor till ön Hainan i södra Kina.

Det blev starten på ett intensivt utforskande av qigongen och dess möjligheter. Min nyfikenhet bara växte och jag började inse hur otroligt mycket det finns att lära inom traditionell kinesisk medicin.

Jag har sedan dess utbildat mig till instruktör i flera qigongmetoder, lärt mig en avancerad form av energimassage, gått grundkurs i behandling med värmekänslig moxa. De senaste två åren har jag studerat örtmedicin enligt Jing Fang under ledning av Suzanne Robidoux.

Som komplement till den kinesiska medicinen har jag fördjupat mig i hur vagusnerven och vårt autonoma nervsystem fungerar i samband med såväl stress som avslappning. Den förståelsen kan vi använda för att hitta vägar ut ur ihållande tillstånd av stress eller oro och ta oss tillbaka till trygghet och lugn.

För att kunna knyta samman allt och få till stånd bra samtal har jag gått en introduktionsutbildning som livscoach och håller nu på att vidareutbilda mig för att bli diplomerad.